keskiviikkona, syyskuuta 09, 2015

Pentuja toiveissa

Vielä ei ole Sandyn eli Jangas Huller om Buller juoksuaika alkanut, mutta sitä odotellaan koska vain alkavaksi ja toivotaan Jangas K-pentuetta vielä loppuvuodeksi...
Sandyn katsekontakti

 Pikolle eli Jangas Field Fennel sen sijaan on toivottavasti tulossa pentuja marraskuun alkupuolella. Jos pentueeseen syntyy useampia narttuja toivoisin löytäväni mukavan sijoituskodin yhdelle tyttöselle. Aune astutettiin 4.9 ja 7.9.

   Piko on luonteeltaan todella valloittava koira, joka pitää kaikesta ja kaikista. Ja melkein kaikki pitävät myös Pikosta, koska se on vaan niin kiltti kaveri. Piko harrastaa monenlaisia: agilityä, mejää, doboilua ja geokätkeilyä. Se on helppo ottaa mukaan joka paikkaan eikä ole juuri sairastellutkaan, joku yksittäinen tulehdus on tainnut joskus olla. Pikolla on
* terveet silmät ja kyynärpäät sekä A-lonkat (BLUP 120)
* näyttelyistä  SERT ja kaksi vara-SERTiä
* suoritettu taipumuskoe
* agilityssä poika kisaa jo kakkosluokassa
* suorittanut myös MH-luonnekuvauksen ollen sosiaalinen ja reipas oma itsensä.
Emänsä Nuppu on käytännön metsästyskoira ja Masi-isä Ranskan tuonti myös metsästyskokeissa palkitusta suvusta. Pikolla on entuudestaan yksi pentue (Donzara I-pentue), josta kaksi kuvattua jälkeläistä ovat A-lonkkaisia ja niistä toisella on myös kaksi SERTiä näyttelyistä.
Aune ja piko treffeillä

Pentueen tuleva emä on kivaluonteinen Englannin tuonti Glanffrwd Rachel Wall eli Aune, jolla on
* terveet silmät, kyynärpäät ja polvet, C-lonkat (BLUP 87).
* hyväksytty taipumuskoe
* ERI näyttelyistä
Aunea käytetään pelastuskoiratoiminnassa. Tämä on Aunenkin toinen pentue, ensimmäisessä Doniol F-pentueessa muutama pentu on viime viikkoina selvittänyt taipumuskokeen ja lonkkakuvattu ja silmätarkastettu ja alustavasti oli näyttänyt hyvältä.

Pentueen sukusiitosaste on hyvin pieni, KoiraNetin mukaan nollilla (0,07 %) kahdeksalta polvelta, mutta tuontikoirien takia tämä ei ole kovinkaan luotettava. MyDogDna-geenitestin mukaankin pentueen monimuotoisuus tulisi olemaan varsin suuri (101). Pieni sukusiitosaste useimmiten pienentää hieman riskiä perinnöllisiin sairauksiin, koska geeneissä on variaatiota.

Pentue syntyy Saarentauksen Mirkan Doniol-kennelissä.


Ei kommentteja: