maanantaina, syyskuuta 16, 2013

Pentusuunnitelmia

 Seuraava Jangas-pentue on suunnitteilla talveksi. Hertta on astutettu 15.10 ja pentujen toivotaan syntyvän noin 17.12, jolloin ne olisivat luovutuksessa helmikuussa 2014. (16.10.2013)
Hertta
Pentueen tuleva emä  Jangas Forget-Me-Not eli "Hertta" on reipas ja toimelias harrastuskoira, joka pitää muista koirista ja ihmisistä. Hertta on todella helposti motivoitavissa, koska se on ahne namipaloille, leikkisä (innokas leikkimään ihmisen kanssa, saalistamaan ja taistelemaan leluista) sekä nimensä mukaisesti herttainen ja ihmisrakas. Valitettavasti Hertta on jossain määrin ääniherkkä. Hertan luonteeseen voi tutustua myös objektiivisten kuvausten eli pentutestin (kotisivuilla) ja  MH-luonnekuvauksen kautta.  
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI53071/10&R=126

Hertta kyläilemässä Sebastianin kainalossa
Koepuolella neiti aloitti 10-kuisena läpäisemällä spanielien taipumuskokeen. 1,5-vuotiaana Hertta suoritti MH-luonnekuvauksen lähes koko sisarusparvensa tavoin. Sen lisäksi Hertta on palkittu näyttelyissä vara-SERTillä ja osallistunut epävirallisiin agilitykisoihin. Toivottavasti Riina ja Hertta pääsevät starttaamaan ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa ja tottelevaisuuskokeissa ennen pennutusta.
Hertta 1,5-vuotiaana
Hertta on perusterve walesilainen, jossa riittää energiaa ja elämäniloa. Neidillä on lisäksi A lonkat (BLUP 116) ja terveet silmät.
2,5-vuotias Hertta
Hertan suvussa on paljon kokeissa palkittuja koiria. Myös Hertan sisarukset ovat perusterveitä ja hyviä harrastuskoiria.
- Myös Hertan neljä sisarusta on suorittanut spanielien taipumuskokeen
- Sisaruksista kuusi Hertta mukaanlukien on suorittanut MH-luonnekuvauksen, yhden kuvaus keskeytetty.
- Veljellä on SERT näyttelyistä, siskolla 2 x SA.
- Emää käytetään käytännön metsästyksessä apuna, samoin yhtä siskoa ja veljeä.
- Sisaruksista yhteensä seitsemän on lonkkakuvattu: 6x A, 1x B.
- Kaikilla kuudella tutkitulla sisarusparven koiralla on terveet silmät.


Tuleva isä tullee olemaan Mawredd Chwrae Teg eli "Charlie", joka on Hertan tavoin leikkisä ja sosiaalinen, mutta vielä morsiantaan rohkeampi. Myös Charlie on suorittanut sekä spanielien taipumuskokeen että MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. MH-luonnekuvauksessa poika sai hyvin sosiaalisen, leikkisän, rohkean ja paukkuvarman koiran tulokset. Sen lisäksi poika on osallistunut yhteen MEJÄ-kokeeseen saaden heti AVO3-tuloksen.  Myös Charlien sisko on luonnekuvattu mukavin tuloksin ja läpäissyt taipumuskokeen. Näyttelypuolelta pojalla on 2x CACIB & 2x SERT Venäjältä ja Suomesta usemapi SA sekä vara-SERT. Se on ollut perusterve, kuvattu C-lonkkaiseksi (BLUP 87), 0/0 kyynärät ja tutkittu tervesilmäiseksi. 

  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI52473%2F11&R=126

Charlie 1,5-vuotiaana (kuva: kennel Mawredd)

Charlieen ihastuin viime keväänä ollessani testinohjaajana MH-luonnekuvauksessa, jossa se oli todella hauska, rohkea ja leikkisä walesi. Aiemmin olen nähnyt myös useita pojan sukulaisia, jotka ovat olleet omilla jaloillaan seisovia koiria, mutta eivät kaikki kovinkaan leikkisiä. Tässä pojassa löytyi vielä leikkisyyttäkin vaikka kahdelle jakaa :) Aivan ihana vauhtiveikko. 
kuva. kennel Mawredd
 Pentue täyttää jalostuksen toimintaohjeen vaatimukset. Pentueen sukusiitosaste tulee olemaan hyvin alhainen eli 0,36 % kahdeksalta polvelta laskettaessa. 

2 kommenttia:

Erovihkon Tupuna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Erovihkon Tupuna kirjoitti...

Ihanaa :) Hertan ilmeessä on jotakin meidän Hetan kaltaista. Onnea pentusuunnitelmille!! -tuulia