lauantaina, elokuuta 11, 2012

Pentusuunnitelmia lokakuulle



Pieniä punavalkoisia palleroita toivomme syntyviksi noin 11. lokakuuta. Essi astutettiin onnistuneesti Albinilla toissapäivänä eli 9.8.2012. Tarkempi kertomus astutusmatkasta löytyy edellisestä viestistä. 


Essi ja Albin

H-pentueen tulevaksi emäksi on siis suunniteltu Jangas Enttententten. Essi on ihana tapaus, jota sain lainata pentuetta ajatellen. Suuri kiitos siis Markukselle ja Lindalle sekä pikku-Ninalle. Essi on sosiaalinen, rohkea ja reipas tyttönen. Varsin ongelmaton tapaus, joskin se mieluiten kulkisi aina ihmisten mukana yksinjäämisen sijaan. Näyttelyistä neidillä on muutama SA, taipumuskoe on hyväksytty ja kuuden sisaruksensa tavoin se on suorittanut MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Lisäksi takana on muutama virallinen agilitykisa vielä ilman tuloksia ja mölli-kisoista on jo nollatulos plakkarissa. Essi on ollut koko ikänsä perusterve, sillä on A lonkat ja terveet silmät. Essistä tarkempi esittely löytyy seuraavasta linkistä http://jangas-kennel.blogspot.fi/2012/06/essin-juoksu-alkoi.html
Essin sukutaulu ja viralliset tulokset löytyvät myös KoiraNetistä.


Nord&Dk&No&SU(u)Ch Smörsoppens Ardbeg

Pentueen isäksi tulisi Ruotsissa asuva Pohjoismaiden, Ruotsin, Norjan ja Tanskan muotovalio Smörsoppens Ardbeg eli kotoisasti ”Albin”. Albinilla on näiden titteleiden lisäksi myös useampi CACIB näyttelyistä. Myös velipoika Smörsoppens Ben Nevis on Ruotsin muotovalio. Poika on suorittanut jäljestämiskokeiden taipumuskokeen (anlagsprov) ja kolme sen sisaruksista on MH-luonnekuvattu: ne ovat kaikki sosiaalisia, rohkeita, leikkisiä ja paukkuvarmoja koiria. Albin on terve poika (myös lonkat A, silmät terveet), joka elää neljän uroksen muodostamassa laumassa. Tästä tulisi sekä Essin että Albinin ensimmäinen pentue. 
Albinista lisää kuvia: http://www.smorsoppens.se/s_ardbeg.htm
Albin RasDatassa: http://www.rasdata.nu/welsh/hund/2008/s5285508.htm

Albin tuli heinäkuussa Tanskan muotovalioksi 
Kuvat ovat Smörsoppens-kennelin Siwin ottamia. 

Yhdistelmän sukusiitoaste on todella pieni, suunnilleen 0,4 % luokkaa. Näin saisin taas hieman uutta verta kasvatustyöhöni ja samalla todennäköisyys siihen, että syntyy terveitä pentuja, hieman kasvaa. Yhdistelmä täyttää myös rodun jalostuksen toimintaohjeen. 

Ei kommentteja: